PVC Fireproof Decking

alternatif penaik murah

Home»Produk PVC»alternatif penaik murah

Jenis Deck

 

Walaupun kayu adalah jenis penghiasan yang paling popular, bahan lain menangkap dengan pemilik rumah. Berikut adalah empat jenis bahan pelekat untuk dipertimbangkan.

 

Kayu palam

 

Kelebihan: Keaslian. Kebanyakannya adalah pain direndam, tetapi pilihan yang lebih mahal termasuk cedar, kayu merah, dan kayu keras tropika.

 

Kekurangan: Kayu cenderung untuk menukar warna, retak, dan noda jika ia tidak diperbaharui. Kayu keras dan pilihan eksotik boleh mahal.

 

Deck komposit

 

Kelebihan: Sesuai untuk melihat kayu tanpa perlu noda. Ia diperbuat daripada serat plastik dan kayu dan kadang-kadang boleh menjadi berwarna untuk menukar warna. Kebanyakan sekarang juga terdapat beberapa atau semua bahagian yang terbungkus dalam plastik untuk mencegah pertumbuhan cendawan.

 

Kekurangan: Sesetengahnya menawarkan daya tahan yang lebih rendah terhadap slip, kotoran, dan cendawan dalam ujian kami. Kebanyakan pilihan lebih berat dan lebih mahal daripada pain biasa.

 

Deck plastik

 

Kelebihan: Terbaik untuk menentang unsur tanpa pewarnaan. Pilihan termasuk PVC dan polietilena. Ia juga ringan.

 

Kekurangan: Sesetengah boleh kelihatan murah, ada yang licin, dan semuanya terasa lebih banyak daripada kayu.

 

Aluminium dek

 

Kelebihan: Ketangguhan, ketegaran, dan ketahanan slip. Kemasan bakar atau anodizednya perlu bertahan lama, dan permukaan berteksturnya menambah daya tarikan dalam ujian kami. Bahagian kadang-kadang menyekat sehingga hujan tidak akan menetes.

 

Cons: Ia mahal, dan tiada siapa yang akan menyalahkannya untuk kayu.

Post sebelumnya: ulasan lantai beranda
Post seterusnya: pemasangan dek luaran wpc

Tinggalkan komen

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan.

Produk berkaitan tahan api PVC