PVC Fireproof Decking

dek komposit polimer kayu

Home»Produk PVC»dek komposit polimer kayu

dek komposit polimer kayu

polimer komposit pengukir kayu Pengilang dapat menggambarkan kayu plastik sebagai dikitar semula walaupun jumlah plastik pasca pengguna serendah 10 peratus. Tanya tentang peratusan plastik kitar semula dalam produk yang anda pilih; untuk kesan alam sekitar yang paling rendah, pilih kayu plastik dengan 30 peratus hingga 50 peratus kandungan dikitar semula. Juga mengetahui sama ada kayu mengandungi pelbagai jenis atau pelbagai jenis plastik. Mencampurkan plastik dengan habuk papan, tepung kayu atau gentian kaca meningkatkan kekuatan dan ketahanan, yang boleh meningkatkan prestasi tetapi merumitkan kitar semula kayu tua kerana kesulitan teknologi dalam memisahkan komponennya.

Walaupun pengukuhan komposit polimer kayu sering lebih berat daripada kayu semula jadi dengan saiz yang sama, ia mungkin memaparkan lebih banyak fleksibiliti daripada kayu kayu yang boleh dibandingkan. Apabila membina tangga penerbangan, misalnya, kayu mesti cukup tegar untuk menyediakan tapak yang stabil. Rel yang mungkin bersandar harus cukup teguh untuk menanggung berat badan. Tentukan sama ada anda memerlukan dimensi yang lebih besar daripada kayu plastik untuk kestabilan atau harus menggantikan kayu plastik struktur gred untuk kayu dimensi. Faktor lain yang mempengaruhi kayu plastik ialah peratusan habuk papan dan kehadiran penapis cahaya ultra violet. Kayu plastik dengan kandungan kayu yang tinggi atau tanpa penapis UV adalah tertakluk kepada pudar dan luluhawa.

Sementara dimensi kayu plastik sesuai dengan kayu kayu, anda mungkin perlu menyesuaikan jumlah kayu untuk membolehkan prestasi yang berbeza. Walaupun kayu mengembang dan kontrak dari masa ke masa, plastik hanya mengembang. Membenarkan pengembangan, pembina dek mencadangkan jarak joists lebih dekat bersama-sama dengan plastik daripada dengan kayu untuk mengurangkan kelonggaran yang berlebihan. Pengukuran tepat adalah penting kerana walaupun kepingan nipis kayu plastik mesti dipotong dengan alat kuasa; Kesalahan mengukur kecil lebih sukar untuk diperbetulkan apabila bekerja dengan kayu plastik dan bukan kayu. Kayu plastik tidak mempunyai bijirin, menjadikannya tidak semestinya merapikan atau mengempang. Walaupun anda mungkin dapat membetulkan potong pendek dalam sekeping kayu dengan memaku sekeping patch ke dalam jurang, kepingan kayu plastik mesti disambungkan dengan skru atau bolt untuk memegang selamat. Sediakan kemungkinan kesalahan dengan memerintahkan kayu tambahan apabila anda merancang projek anda.

Komponen penting dalam bahan pengkompaunan komposit adalah kayu berasaskan tanah, yang disebut sebagai tepung kayu. Pelbagai sumber menyediakan bahan mentah untuk tepung kayu, termasuk kilang lantai, pembuat perabot dan kedai kabinet. Perbezaan antara spesies kayu dan amalan penuaian menghasilkan kualiti yang konsisten dalam menghias komposit. Tepung kayu juga cenderung untuk menghasilkan masalah acuan untuk menghias. Banyak pengeluar pengkompaunan komposit kini membungkus produk itu dalam capstock, bahan plastik yang melindungi teras dalam gentian kayu.

dek komposit polimer kayu biasanya dicetak dengan kemasan kayu-butir palsu dan pelbagai warna dengan keamatan yang menyenangkan. Penghiasan PVC mengekalkan penampilan plastiknya dalam palet terhad warna neutral. Papan-papan yang sering timbul dengan treads untuk tekstur, memberikan daya tarikan dan meningkatkan penampilan. Dek komposit memudar dari masa ke masa kepada pelbagai peringkat bergantung kepada pengeluar, tetapi secara amnya dalam masa tiga tahun warna agak berbeza. Penghiasan PVC mengekalkan warnanya, selalunya dibenarkan untuk jangka hayat pemilik.

Penggredan komposit dan PVC tidak kukuh secara struktural, dan kedua-duanya cenderung untuk menyembunyikan tanpa sokongan yang besar. Permukaan pengukir komposit dengan mudah dilekatkan, dan papan melintang dan pecah. PVC tidak meledingkan atau pecah, tetapi ia tertakluk kepada kerosakan daripada batu, hujan batu atau objek yang dilemparkan dari pemotong rumput. Pengkomputeran komposit perlu dimeteraikan secara teratur sebaik sahaja salutannya pudar, sementara PVC memerlukan hanya mencuci berkala. Kedua-dua jenis penghiasan mengekalkan haba ke titik yang tidak selesa dalam cuaca panas yang cerah.

Post sebelumnya: bahan pengikat komposit harga terbaik
Post seterusnya: Pengilang lantai mesra alam

Tinggalkan komen

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan.

Produk berkaitan tahan api PVC