PVC Fireproof Decking

kelebihan pengikat komposit

Home»Produk PVC»kelebihan pengikat komposit

kelebihan pengikat komposit

kelebihan pengikat komposit , pengkompaunan komposit semakin meningkat sejak pengenalannya meluas ke pasaran pengguna AS pada tahun 1990-an. Decking komposit terdiri daripada dua atau lebih bahan yang ditekan, biasanya serat kayu dan plastik, yang dibentuk menjadi bentuk dek biasa seperti papan, jawatan dan piket. Komposit tahan terhadap reput.

Sejak papan pengikat komposit datang di pasaran, mereka telah datang untuk menyaingi papan kayu sebenar dalam populariti. Pengilang mendakwa mereka menawarkan kelebihan seperti ketahanan unggul, penyelenggaraan yang rendah dan impak alam sekitar yang lebih rendah ketika menyerupai kayu dengan begitu rapat sehingga sukar untuk memberitahu mereka. Walaupun terdapat tuntutan ini, terdapat masalah dengan papan pengikat komposit yang boleh menjadikannya kurang ideal. Pengilang terus meningkatkan produk mereka untuk membuat isu-isu ini kurang penting.

mereka mempunyai beberapa kelebihan pengikat komposit , pengkomposan komposit lemah dengan pendedahan kepada sinar UV dan akan pudar dengan ketara apabila terdedah kepada cahaya matahari. Sekiranya corak pendedahan matahari tidak sama, perubahan warna akan lebih jelas.

Kekurangan Deck Komposit , Serat kayu yang digunakan dalam pembuatan pengukir komposit cenderung menyerap kelembapan, menyebabkan papan untuk berkembang dalam keadaan lembap. Lebih-lebih lagi, serat lembap boleh menggalakkan pertumbuhan acuan, yang boleh tumbuh dan menutupi permukaan dengan bintik-bintik hitam yang tidak jelas dan toksik. Papan kayu komposit akan terurai di bawah beratnya sendiri jika tidak disokong dengan betul dari bawah, yang merupakan kelemahan jika geladak anda mempunyai gelung jarak jauh. Akhirnya, kelebihan alam sekitar menggunakan dek komposit adalah dibatalkan apabila papan dipakai. Mereka tidak boleh dikitar semula dan biasanya berakhir di tapak pelupusan.

Post sebelumnya: panel komposit luar mesra alam
Post seterusnya: Lantai Luar Wpc

Tinggalkan komen

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan.

Produk berkaitan tahan api PVC